januára 09, 2021

Odkaz

  Jasne, rýchlo a stručne. Narovinu.



Nadviažem na moju kamarátku Simu, ktorej odkaz pre vás ste si už mohli prečítať.

V krátkosti sa teda predstavím. Neočakávajte odo mňa slová, ktoré budú chodiť ako sa vraví “okolo horúcej kaše”. Ak mi život niečo ukázal tak asi to, že nemám rada omáčky. Jedine ak tú na špagetách. Hah, teraz by si sa mohol aspoň trochu zasmiať. Ak budeš odo mňa niečo počuť alebo čítať, tak len jasne, rýchlo a stručne. Jednoducho na rovinu. 

Chytím sa jedného slova, ktoré som použila. To slovo je “odkaz”. Nepoužívam slová ako článok, učivo a iné už na počutie nepríjemné slová. Pretože práve tak si ich mnohí z vás vykladajú. Mnohí si knihu neprečítajú len preto, že je to kniha. Alebo nejdú na nejaké miesto len preto, že tam bol človek, ktorého nemajú radi. A práve takto sa obmedzujete. A robíš to aj ty. Určite si v poslednej dobe spravil niečo, čo tvojmu uchu nelahodilo, tak si sa na to vykašľal. Uvedomme si, na základe čoho sa rozhodujeme. Nestanovuj si hranice v rozhodnutiach. “Toto spravím ak sa stane toto a sem pôjdem keď budem mať toto.” Vau. Tak práve takýmto štýlom sa nič z toho nestane. Nikdy. 

“Tu je naozaj krásne, zaobstarám si prostriedky a financie a pôjdem tam. Nebudem čakať kým príde rodič z roboty a navarí, nájdem recept a navarím ja.” Cítiš ten rozdiel? Poznám ľudí, ktorí si komplikujú život tak dlho, že v ňom už naozaj ťažko nájdu šťastie. Stanovujú si hranice, ktoré sami nepoznajú. Ale načo niečo také vôbec robiť? Určite to nečítaš prvý krát. Že keď niečo chceš, tak si za tým choď. Ľudia tak moc obmedzujú tie nekonečné možnosti, ktoré nám život ponúka. A potom sa vyhovárajú, že neboli tam a tam a nespravili to a to. Ak máš vo svojom živote niečo, sprav to. Ak máš niekoho, navštív ho. Nerieš to, kto sa ozve prvý. Ozývať sa koniec koncov bude vždy aj tak len tvoje svedomie. A mysli na ten rozdiel, ktorý teraz v sebe po týchto slovách pociťuješ. A mysli na ľudí okolo seba. 

Ukáž im tento rozdiel, pošli im tento odkaz a sleduj čo sa s nimi stane.


Susannita


Ak máš nejaké otázky, postrehy, alebo dojmy, jednoducho hocičo, kľudne nás kontaktuj na email: vsetkonarovinu@gmail.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára